A tofu készítés pillanatai.
Végre le van írva, mivel fűszerez és meddig tart a folyamata.
Két hónapig tartott, amíg a filmet forgatták.
Minden évben elkészíti ezt az ételt, de most úgy döntött, hogy fel is veszi filmre.
Szecsuáni különlegesség a káposztalevélbe csomagolt fermentált tofu.
Otthon készített érett tofu (az elkészítését láthatod is), só, szárított csili, szecsuáni bors, őrült csillagánizs, őrült fehérbors, őrölt mandarinhéj és zúzott gyömbér. Fehér bort önt a 10-15 napig fermentált tofura, hogy elpusztítsa a baktériumokat. Aztán a fűszerkeverékkel bevonja a tofut és káposzta levélbe csomagolva, megszórja sóval, csilivel és egy hónapig tovább fermentálja.
Szecsuán híres a nagyon erős ételeiről. Mivel nagyon párás a levegő és hideg van ez az izületekbe beszivárog és artritist, gyulladásokat okoz. Az izzadással segítik a nedvesség tisztulását a testükből, hogy egészségesek legyenek. Sok yang (száraz, meleg) energiát juttatnak a szervezetbe, segítve a csi (életerő) áramlását, így nem fáznak.
A föld itt mérhetetlenül gazdag, ősidők óta a Bőség Földjének hívják. Akárhol eldobsz egy magot az őrülten elkezd nőni. Ezért a rengeteg zöldség és gyümölcs.
Mindent angolul a lábjegyzetben is megtalálsz.